بررسي ظرفيت‌هاي اقتصاد کلان رفتاري براي اقتصاد کلان اسلامي

8.pdf532.55 کیلو بایت
سال سيزدهم، شماره دوم، پياپي 26، بهار و تابستان 1401، ص 129 ـ 148

مقالة پژوهشي:
عليرضا لشكري/ استاديار گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم، ایران     alilashkari@rihu.ac.ir
* مهدي رعايائي / دانشجوي دكتري اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم، ایران      roayaei@rihu.ac.ir
دريافت: 25/08/1401 ـ پذيرش: 08/11/1401
چکيده
علي‌رغم پیشرفت اقتصاد رفتاري در حوزه اقتصاد خرد، این رویکرد در حوزه اقتصاد کلان هنوز در مراحل اوليه خود قرار دارد. اين در حالي است که يکي از محورهاي اساسي اهميت اقتصاد رفتاري، بررسي و تحليل سيستم اقتصادي در سطح کلان است. اقتصاددانان رفتاري با بهره‌مندي از علوم مختلف به‌دنبال ارائه تبيين صحيح‌تري از رفتار واقعي انسان در تصميم‌گيري‌ها و سياست‌گذاري‌هاي کلان اقتصادي می‌باشند. اين رويکرد در بسياري از کشورها براي ارتقاء سطح سياست‌گذاري‌هاي اقتصادی استفاده می‌شود. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیلی، به‌دنبال بررسي و تبيين مهم‌ترين ظرفيت‌هاي اقتصاد رفتاري در زمينه سياست‌گذاري کلان اقتصادی بخصوص با رویکرد اقتصاد کلان اسلامي است. براساس یافته‌های پژوهش، اقتصاد کلان رفتاری می‌تواند به بهبود مديريت انگيزه مردم، تنظيم قواعد و اصول رفتاري و مديريت انتخاب‌هاي مردم کمک کند. این ظرفیت‌ها به واسطه سازگاری با آموزه‌های اسلامی، قابل استفاده در اقتصاد کلان اسلامی است.
کليدواژه‌ها: اقتصاد رفتاري، اقتصاد کلان، اقتصاد اسلامي، سياست‌گذاري اجتماعي.
طبقه‌بندي JEL: E70، E71، N10.

شماره صفحه: