تحليل ميزان رضايتمندي روستاييان از عملکرد نهاد خيريه‌اي امام علي(ع) در نواحي روستايي شهرستان قائن

سال چهاردهم، شماره اول، پياپي 27، پاييز و زمستان 1401، ص 151 ـ 174

حميده مولايي/ دانشجوي کارشناسي ارشد جغرافيا و برنامه‌ريزي روستايي، دانشگاه فردوسي مشهد      Hamide.19971376@gmail.com
* حمدالله سجاسي قيداري/ دانشيار گروه جغرافياي دانشگاه فردوسي مشهد      ssojasi@um.ac.ir
خديجه بوذرجمهري/ دانشيار گروه جغرافياي دانشگاه فردوسي مشهد     Azar34@um.ac.ir
دريافت: 29/01/1402 ـ پذيرش: 29/03/1402
توسعة فعاليت‌هاي خيريه‌اي در راستاي محروميت‌زدايي مناطق روستايي، هنگامي محقق مي‌شود که روستاييان از عملکرد خيريه‌ها رضايت مطلوب داشته باشند؛ زيرا رضايتمندي مطلوب روستاييان، عامل اصلي در افزايش کارايي و بهبود کيفيت خدمات ارائه‌شده در نواحي روستايي است. در اين راستا، مطالعة حاضر به ارزيابي و تحليل ميزان رضايتمندي روستاييان از عملکرد نهاد خيريه‌اي امام علي در قالب شاخص‌ها و متغيرهاي سنجش فعاليت‌هاي توسعه‌اي نهاد خيريه و شاخص‌هاي رضايتمندي از عملکرد نهاد خيريه در بين 319 سرپرست خانوار روستاهاي تحت پوشش خيرية امام علي شهرستان قائن در استان خراسان جنوبي با استفاده از پرسش‌نامه پرداخته است. يافته‌هاي تحقيق بيانگر اين است که بيشترين ميزان رضايتمندي مردم از عملکرد خيرية امام علي متعلق به شاخص احترام و ارزش يکسان قائل شدن در ارائة خدمات براي روستاييان با ميانگين 4.30 مي‌باشد. کمترين ميزان رضايتمندي به شاخص حضور مستمر مسئولان خيرية امام علي در روستاها با ميانگين 3.36 تعلق دارد. جهت رتبه‌بندي روستاهاي مورد مطالعه در زمينة شاخص‌هاي رضايتمندي و ابعاد توسعه، از مدل MARCOS استفاده شده است. بر این‌اساس، بهترين روستاها در هر دو زمینه به‌ترتيب متعلق به بخش‌آباد و خرم‌آباد و بدترين روستا در هر دو زمينه متعلق به چدان مي‌باشد.
کليدواژه‌ها: رضايتمندي، عملکرد نهاد خيريه، خيرية امام علي(ع)، شهرستان قائن.
طبقه‌بندي :JEL  H83, Z18