سال چهاردهم، شماره اول، پياپي 27، پاييز و زمستان 1401، ص 225 ـ 238

* اصغر کريمي خرمي/ استاديار گروه حسابداري، واحد ابرکوه، دانشگاه آزاد اسلامي، ابرکوه، ايران     karimi4946@gmail.com
فاطمه مير/ استاديار گروه حسابداري، واحد ايذه، دانشگاه آزاد اسلامي، ايذه، ايران    mirfatemeh23@gmail.com
شکوفه نکوئي‌زاده/ استاديار گروه حسابداري، واحد فيروزآباده، دانشگاه آزاد اسلامي، فيروزآباد، ايران     nekoee135@gmail.com
دريافت: 12/01/1402 ـ پذيرش: 20/06/1402
شرکت‌ها و بنگاه‌ها براي انجام طرح‌ها و عمليات خود از منابع مالي متفاوتي استفاده مي‌کنند. به‌طور خاص آنها براي بيشينه کردن بازدهي خود، بايد از بين منابع داخلي (به ديگر سخن، سرماية سهامداران) يا وجوه اعتباردهندگان خارج از بنگاه يا ترکيبي از اين دو، اقدام به تأمين مالي کنند. پژوهش حاضر به شناسايي و رتبه‌بندي روش‌هاي تأمين مالي مبتني بر صکوک بدون سررسيد در شرکت‌هاي توسعه‌اي می‌پردازد؛ از این‌رو، این پژوهش از نظر هدف، کاربردي و از نظر جمع‌آوري داده‌هاي تحقيق، از نوع توصيفي، ارزيابي است. مطالعات بسياري به تحليل ارتباط بين تأمين مالي مبتني بر صکوک بدون سررسيد پرداخته‌اند. برخي از آنها نشان مي‌دهند شرکت‌‌هايي که حاکميت شرکتي بهتري دارند، در تأمين مالي مبتني بر سرمايه موفق‌ترند. در مقابل، برخي بر اين باورند که بين شرکت‌هاي توسعه‌اي مطلوب و تأمين مالي مبتني بر بدهي، رابطة مثبتي وجود دارد. در اين پژوهش ضمن تمایز ميان ديدگاه تأمين‌کنندگان مالي و ديدگاه شرکت‌‌هاي متقاضي وجوه، ارتباط بين شرکت‌هاي توسعه‌اي و تأمين مالي مبتني بر انتشار صکوک بررسي شده است. نتايج نشان مي‌دهد که متغيرهاي شرکت‌هاي توسعه‌اي اثر مثبت و معناداري بر انتشار صکوک بدون سررسيد در ميان شرکت‌‌هاي مورد مطالعه داشته‌اند.
کليدواژه‌ها: تأمين مالي، صکوک بدون سررسيد، شرکت‌هاي توسعه‌اي.
طبقه‌بندي G32.G23.G21:JEL